КОИ СМЕ НИЕ: ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАС И ЗЕОЛИТА

За Зеолит България:

Ние от Зеолит България (Зеолит БГ) сме посветени на това да дистрибутираме най-качествения Зеолит, който може да се намери в Света - истинският оригинал - директно от източните Родопи, Кърджали, с. Бели Пласт. 

Силно вярваме, че ключът към човешкото благоденствие и пълноценен начин на живот е възстановяване на връзката човек-природа, че няма по-естествена от тази връзка и затова предлагаме 100% естествени продукти, включващи изцяло природни вещества.

Продуктите от Зеолит България са най-висококачествените на пазара за природни минерали.

Важно е да се знае, че в производствения процес не се използват никакви химични вещества и консерванти, т.е. това са 100 % природни био продукти. 

Какво е Зеолитът?

Зеолитът, който предлагаме е 100% чист и естествен минерал с микропореста структура, съставен предимно от алумосиликати, фосфор, берилий, силиций и кислород. При попадането му в друга среда, най-вече течности, между неговите йони и тези на средата, в която се намират, започва активен йонообмен. Това означава, че минералът може да се използва успешно не само за пречистване на вода или обработка на ядрени отпадъци, но и вече десетилетия се използва в медицината, в козметичната индустрия за подмладяване на кожата, за бърз зарастък на обриви, рани, за забавяне на възпалителните процеси, за балансиране на pH, както и при спомагане на превенцията на множество възпалителни процеси. Поставен във водна среда, Зеолитът елиминира от нея всички вредни вещества, включително и радиоактивното замърсяване.

Зеолитът е Минерал Познат със Своите
над 20 Благоприятни Свойства 

Ето само малка част от свойствата, с които Зеолитът-Клиноптиолитът е познат от Десетилетия:

Силен Антиоксидант и Детоксикатор

Абсорбиране на токсините, шлаките и тежките метали като олово, живак, никел и др. Абсорбция спрямо радиоактивни елементи като цезий 134, цезий 137, стронций 90;

Мощен йонообмен. При попадането на зеолитите в друга среда, най-вече течности, между техните йони и йоните на продукта, в който се намират, започва активен йонообмен. 

Подпомагащ при подобряването на кожния обмен и еластичността на кожата, което се отразява върху цялостното излъчване на човека. При кожно нанасяне забавя стареенето, възспалителните процеси, минерализира порите и съживява кожата.

Истинският и оригинален зеолит!
Зеолитът на Прах е 100% чист, произведен в България

100% БЪЛГАРСКИ, С.БЕЛИ ПЛАСТ

100% естествен и чист.

100% термично обработен.

100% пречистен.

100% активирани свойства

БЕЗ ДОБАВКИ И ХИМИКАЛИ

ОСВЕН, ЧЕ ЗЕОЛИТЪТ Е Обявен от Световната научна организация за минерал на XX век, ТОЙ Е И НАУЧНО ДОКАЗАН, ЧЕ ИМА МНОЖЕСТВО пречистващи и БЛАГОПРИЯТНИ ПОЛЗИ. 


ЕТО И КОИ са ползите, С КОИТО ЗЕОЛИТА СЪЩО Е ПОЗНАТ:

1. Силен пречиствател

2. Улавяне и извеждане на канцерогенни вещества

3. Притежава абсорбиращи свойства спрямо радиоактивните елементи

4. Забавяне и превенция на възпалителните процеси

5. Нормализиране на киселинно-алкалния баланс

6. Облекчаване на обилно изпотяване предизвикано от нервни проблеми

7. Минерализиране и освежаване на кожата

8. Спомагане при мускулни проблеми

9. Спомагане при Пречистването токсини от кожата

10. Спомага нормализирането на Ph

11. Много висок катионообменен капацитет към калций, магнезий, натрий и калий

12. Благоприятен при лечение на кожни раздразнения, рани, акне и псориазис

13. Спомагане при лечение на инфекции

14. Намаляване на симптомите на алергии

15. Подобряване на устойчивостта на организма към стреса

16. Подпомагане на процесите за превенция на токсичност по тялото

17. Стимулиране и допринасяне на цялостното здраве

18. Подпомагане отстраняването на свободните радикали

19.  Установяване и поддържане на здравето на клетъчно ниво

20. Почистване на клетките

21. Поддържане на здравината на клетъчните мембрани за намаляване на възможностите за възпалителни процеси

Често Задавани Въпроси

Защо често хората използват зеолита?

Зеолитите са признати от научни доклади, че имат имат мощно универсално действие както в растениевъдството и животновъдството така и при човека като ентеро-доноросрбенти. Механизмите на действие на тези природни минерали при човека на ниво патофизиология, патоморфология и биохимия са добре изследвани и обяснени (Благитко Е.М., Профилактические и лечебные свойства природных цеолитов, Новосибирск, 2000; Агаджанян Н.А., Природные минералы, на службе человека, Новосибирск, 2000 и др.). Главният действащ механизъм на Зеолита, оказващ силно влияние при използването от човека, е пълноценното възстановяване на минералния обмен. Един от съобщените резултати от прилагането на Зеолита е намаляване на възпалителните процеси и още много други ефекти, за които можете да прочетете в нашата страница. 

Защо често се използва за възстановяване минералния обмен? 

Последните данни сочат, че до 82 от всички елементи, включени в Менделеевата таблица, се съдържат в човешкия организъм. При това всеки елемент изпълнява цял комплекс от „задължения” и осигурява много от физиологичните функции на организма. Установено е, че ако нашият организъм има недостиг от някой елемент, ние не се чувстваме добре. Няма да се чувстваме добре и ако имаме някой микро- и макроелемент в излишък. Но как да разберем имаме ли или не нарушения в минералния обмен? Първият признак за изразено нарушение в минералния обмен са кариесите на зъбите. Това е показателят, който трябва да ни накара да се замислим за възстановяването на минералния си баланс. Т.е. патологията на зъбно-челюстната система е просто проявление на нарушения минерален обмен. И ако на този етап не се помогне на организма, ще започнат да страдат други органи – сърце, черен дроб, бъбреци. И след всички появяващи се болести ще е по-трудно да си помогнем, докато не се сетим, че трябва да нормализираме минералния си обмен. Сигурен начин да постигнем това е с помоща на средства, съдържащи природни минерали.
Преминавайки към втората част на въпроса, трябва да признаем, че действително продуктите от от Зеолит България не са предназначени за лечение. Наивно е да се предполага, че билките или минералите могат да „убиват” възбудителите на инфекции по-ефективно от антибиотиците или да притежават по-ефективен болкоуспокояващ ефект от обезболяващите препарати. Но в научни доклади е доказано, че минералите имат много по-важна роля от лекуването на болести – те увеличават запасите, ресурса на нашето здраве. Това е много по-важно. Нека да разгледаме такъв пример: почти всеки човек си има „свой” зъболекар, избран по определени критерии – качествено и безболезнено да пломбира, да не е много скъпо и т.н.. И се връщаме от него пломбирани и доволни, че отново можем да се храним безпроблемно. Но дали ни е възстановено здравето? Разбира се, че не, тъй като както си е бил нарушен минералния обмен, така си е и останал нарушен. И след 5 -6 месеца отново ще потърсим стоматолога, само, че не с един, а с повече кариеси. И това ще стане само поради простичката причина, че не сме се заели сериозно с нашия минерален обмен. Ето това е разликата между лекуването на отделните болести и възстановяване на здравното ниво с помоща на минералите. Зеолитът е съобщен в научни доклади, че има способността да регулира минералния баланс на организма, при това избирателно.

Защо продуктите от от Зеолит България (Зеолит БГ) са с повишено качество?

Биологичните свойства на природните минерали са били открити при интересни обстоятелства. Северните народи в Русия са наблюдавали как елени и други тревоядни, през есента и пролетта (след стопяване на снега) са извършвали нашествия на минерални находища (на местно наречие „кудюри”). На групи, и по единично животните бързали към тези места и жадно поглъщали от минерала. Явно нещо не е достигало в организма на животните и те инстиктивно са поправяли здравето си в този „природен санаториум”. В резултат на многобройни изследвания на геолозите било установено, че всички животни са литофаги. Литофагията (ядене на камъни) е съставна част на жизнените им потребности. Това е начин за възстановяване на нормалния обмен в организма. Следващите изследвания на това явление показали, че Зеолитите са природни минерали с уникална структура, образувана в течение на хиляди години. При никакви условия на околната среда кристалната им структура не се разрушава. А уникалната им кристална решетка съдържа всички елементи на Менделеевата таблица. Именно тук става разбираемо желанието на животните към минералното меню, необходимо за изчистване на организма и пъддържане на нивото от микроелементи, нужно за нормалната им жизнена дейност. В България, в Източните Родопи са открити най-качествените Зеолити в света, като запасите са впечатляващи. Дори с едно нанасяне по кожата се вижда позитивния ефект на зеолита при човешкия организъм. Тези залежи са били предмет на дългогодишни изследвания в БАН (проф.П.Благоева и др.), като е доказано категорично, че нямат никакъв канцерогенен ефект. Напротив – отчетени са единствено положителни въздействия върху организма. Самият минерал не е токсичен както при еднократно, така и при повторно използване. Няма дразнещо или алергично действие. Важно е да се знае, че в производствения процес не се използват никакви химични вещества и консерванти, т.е. това е 100 % природен био продукт. 

0
Твоята количка