КОИ СМЕ НИЕ: ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАС И ЗЕОЛИТА

За нас:

Ние от Зеолит.БГ сме посветени на това да дистрибутираме най-качествения Зеолит, който може да се намери в Света - истинският оригинал.

Силно вярваме, че ключът към човешкото благоденствие и пълноценен начин на живот е възстановяване на връзката човек-природа, че няма по-естествена от тази връзка и затова предлагаме натурални продукти, включващи изцяло природни вещества.

Продуктите Зеолит.БГ са най-висококачествените на пазара природни минерали.

Важно е да се знае, че в производствения процес не се използват никакви химични вещества и консерванти, т.е. това са 100 % природни био продукти. 

Какво е Зеолитът?

Зеолитът, който предлагаме е 100% чист и натурален силикатен минерал с микропореста структура, съставен предимно от алумосиликати, фосфор, берилий, силиций и кислород. При попадането му в друга среда, най-вече течности, между неговите йони и тези на средата, в която се намират, започва активен йонообмен. Това означава, че минералът може да се използва успешно не само за пречистване на вода или обработка на ядрени отпадъци, но и вече десетилетия се използва в медицината, в козметичната индустрия за подмладяване на кожата, за бърз зарастък на обриви, рани, за забавяне на възпалителните процеси, за балансиране на pH, както и при спомагане на превенцията на множество възпалителни процеси. Поставен във водна среда, Зеолитът елиминира от нея всички вредни вещества, включително и радиоактивното замърсяване.

Зеолитът е Минерал Познат със Своите
над 20 Благоприятни Свойства 

Ето само малка част от свойствата, с които Зеолитът-Клиноптиолитът е познат от Десетилетия:

Силен Антиоксидант и Детоксикатор

Абсорбиране на токсините, шлаките и тежките метали като олово, живак, никел и др. Абсорбция спрямо радиоактивни елементи като цезий 134, цезий 137, стронций 90;

Мощен йонообмен. При попадането на зеолитите в друга среда, най-вече течности, между техните йони и йоните на продукта, в който се намират, започва активен йонообмен. 

Подпомагащ при подобряването на кожния обмен и еластичността на кожата, което се отразява върху цялостното излъчване на човека. При кожно нанасяне забавя стареенето, възспалителните процеси, минерализира порите и съживява кожата.

ОСВЕН, ЧЕ ЗЕОЛИТЪТ Е Обявен от Световната научна организация за минерал на XX век, ТОЙ Е И НАУЧНО ДОКАЗАН, ЧЕ ИМА МНОЖЕСТВО пречистващи и БЛАГОПРИЯТНИ ПОЛЗИ. 


ЕТО И КОИ са ползите, които се съобщават най-често при ежедневното използване на зеолит:

1. БЪРЗ антиоксидант

За спомагане при пречистване и защитата от бактериите и вирусите в организма. Хора, които го използват споделят, че през първия месец от използването му се свалят 3-4 кг „мъртво тегло“, поради изхвърлянето на шлаките от организма. Използва се като мощното детоксикиращо средство помагащо на организма да се защити от свободните радикали.

2. улавяне и извеждане на НИТРОЗАМИНИТЕ от организма 

Често се употребява за улавяне и извеждане на канцерогенните вещества , които се образуват при консервиране на храни, пържене, опушване или при използване на нитратна сол.

3. Притежава абсорбиращи свойства спрямо радиоактивните елементи

При приложение след лъчетерапия за абсорбиране на радиоактивни елементи като Цезий 134 и Цезий 137, стронций, както и към тежките метали /живак, кадмий, олово, цинк, хром/

4. Елиминиране на млечната киселина от мускулите

За спомагане при подобряване на мускулния тонус (прилага се и от спортисти с цел бързо възстановяване).

5. Нормализиране на киселинно-алкалния баланс.

За спомагане при общото укрепване, при хората, които живеят в състояние на излишна киселинност, предизвикана най- вече от лошо или неправилно хранене. За спомагане на организма да регулира биохимичния си баланс, както и за подобряване на усвояването на другите нутриенти от организма.

6. облекчаване на обилно изпотяване предизвикано от нервни проблеми:

Често се използва 150 г клиноптилолитова вода смесена с 50 г ябълков оцет или лимонов сок, като сместта се пие минимум три пъти дневно преди ядене, леко затоплена.

6. Свързване и елиминиране на амоняка от клетките.

8. спомагане при Снижаването на риска от развитие на ракови клетки.

9. спомагане при Пречистването на бъбреците и жлъчката от песъчинки.

10. Нормализиране на кръвното налягане

За спомагане при премахването на безсънието, потенето, напрегнатостта. Хората, употребяващи клиноптилолит, го използват за намаляване на риска от болести като рак, язви, гастрити, колити, проблеми на сърдечно-съдовата и нервната система.

11. Благоприятно влияние върху процеса на храносмилане

Използва се за спомагане при отделяне на токсините и нормализиране на минералния обмен в организма, за подобряване на биохимичните показатели на кръвта, за укрепване на имунната система, за подпомагане на потентността и издръжливостта, за борба с алергиите, при злоупотреба с алкохол и храни, за коригиране на наднорменото тегло, за повишаване хемоглобина, за по-бързо лечение на рани, изгаряния, кожни и козметични проблеми, за премахване на целулита, за  средство при борба с гъбичките, за транспортиране на кръвната захар в клетките, без помощта на инсулин.

12. спомагане за Стабилизиране на функцията на имунната система

Употребява се като помощно средство при защита и борбата с различни болести. Клиноптилолитът се знае, че не засилва директно имунната система, но е познат с това, че позволява тя да функционира оптимално чрез премахване на токсини, вируси, дрожди, бактерии и гъбички, които могат да потиснат имунната функция и производството на хормони. Много хора съобщават за чувство на повишена енергия, яснота на съзнанието и жизненост.

13. спомагане при лечение на инфекции на пикочните пътища и зъбната плака.

14. намаляване на симптомите на алергии.

Използва се за улавяне на някои от алергените и антигените, които предизвикват алергии, мигрена, астма.

15. спомагане при лечение на кожни раздразнения

Има не малко примери за прилагането на клиноптилолит (както вътрешно, така и под формата на пудра), които показват надеждни резултати при лекуването на кожни рани, раздразнения, акне и псориазис.

16. ПодпомагаНЕ на процесите на детоксикация на черния дроб, както и намалянето неговата токсичност.

17. ПодобряваНе на имунитета и устойчивостта на организма към стреса.

18. СтимулираНЕ НА перисталтиката на червата, ЗА допринасяНЕ НА цялостното здраве.

19. ПодпомагаНЕ отстраняването на свободните радикали от тялото.

20. почистваНЕ на клетките на организма, С ЦЕЛ установяване и поддържане на здравето на клетъчно ниво.

21. поддържане НА здравината на клетъчните мембрани ЗА намаляваНЕ НА възможностите за РАЗВИТИЕ НА злокачествени туморни образувания.

Често Задавани Въпроси

Защо често хората използват зеолита за повишаване на имунитета?

Зеолитите са признати от научни доклади, че имат имат мощно универсално действие както в растениевъдството и животновъдството така и при човека като ентеро-доноросрбенти. Механизмите на действие на тези природни минерали върху имунната система на ниво патофизиология, патоморфология и биохимия са добре изследвани и обяснени (Благитко Е.М., Профилактические и лечебные свойства природных цеолитов, Новосибирск, 2000; Агаджанян Н.А., Природные минералы, на службе человека, Новосибирск, 2000 и др.). Главният действащ механизъм на Зеолита, оказващ силно влияние на имунната система, е пълноценното възстановяване на минералния обмен. Един от съобщените резултати от прилагането на Зеолита е имуномодулиращото действие. Т.е. при имунодефицит (по статистически данни в 82% от населението на земята) използването на Зеолит повишава активността на имунната система, а при нейна хиперактивност (алергични и автоимунни нарушения, в това число ревматоиден полиартрит, алергии, дерматити, бронхиална астма и др.) намалява патологичната й активност. По време на използване на минерала Зеолит настъпва състояние на „спокойна активация”(Гаркави Л.Х., 1977 г.) на имунната система, което се запазва до 3 месеца след стандартния профилактичен курс. 

Защо често се използва за възстановяваме минералния обмен на организма? 

Последните данни сочат, че до 82 от всички елементи, включени в Менделеевата таблица, се съдържат в човешкия организъм. При това всеки елемент изпълнява цял комплекс от „задължения” и осигурява много от физиологичните функции на организма. Установено е, че ако нашият организъм има недостиг от някой елемент, ние не се чувстваме добре. Няма да се чувстваме добре и ако имаме някой микро- и макроелемент в излишък. Но как да разберем имаме ли или не нарушения в минералния обмен? Първият признак за изразено нарушение в минералния обмен са кариесите на зъбите. Това е показателят, който трябва да ни накара да се замислим за възстановяването на минералния си баланс. Т.е. патологията на зъбно-челюстната система е просто проявление на нарушения минерален обмен. И ако на този етап не се помогне на организма, ще започнат да страдат други органи – сърце, черен дроб, бъбреци. И след всички появяващи се болести ще е по-трудно да си помогнем, докато не се сетим, че трябва да нормализираме минералния си обмен. Сигурен начин да постигнем това е с помоща на средства, съдържащи природни минерали.
Преминавайки към втората част на въпроса, трябва да признаем, че действително продуктите от Зеолит.БГ не са предназначени за лечение. Наивно е да се предполага, че билките или минералите могат да „убиват” възбудителите на инфекции по-ефективно от антибиотиците или да притежават по-ефективен болкоуспокояващ ефект от обезболяващите препарати. Но в научни доклади е доказано, че минералите имат много по-важна роля от лекуването на болести – те увеличават запасите, ресурса на нашето здраве. Това е много по-важно. Нека да разгледаме такъв пример: почти всеки човек си има „свой” зъболекар, избран по определени критерии – качествено и безболезнено да пломбира, да не е много скъпо и т.н.. И се връщаме от него пломбирани и доволни, че отново можем да се храним безпроблемно. Но дали ни е възстановено здравето? Разбира се, че не, тъй като както си е бил нарушен минералния обмен, така си е и останал нарушен. И след 5 -6 месеца отново ще потърсим стоматолога, само, че не с един, а с повече кариеси. И това ще стане само поради простичката причина, че не сме се заели сериозно с нашия минерален обмен. Ето това е разликата между лекуването на отделните болести и възстановяване на здравното ниво с помоща на минералите. Зеолитът е съобщен в научни доклади, че има способността да регулира минералния баланс на организма, при това избирателно.

Защо продуктите от Зеолит.БГ са с повишено качество?

Биологичните свойства на природните минерали са били открити при интересни обстоятелства. Северните народи в Русия са наблюдавали как елени и други тревоядни, през есента и пролетта (след стопяване на снега) са извършвали нашествия на минерални находища (на местно наречие „кудюри”). На групи, и по единично животните бързали към тези места и жадно поглъщали от минерала. Явно нещо не е достигало в организма на животните и те инстиктивно са поправяли здравето си в този „природен санаториум”. В резултат на многобройни изследвания на геолозите било установено, че всички животни са литофаги. Литофагията (ядене на камъни) е съставна част на жизнените им потребности. Това е начин за възстановяване на нормалния обмен в организма. Следващите изследвания на това явление показали, че Зеолитите са природни минерали с уникална структура, образувана в течение на хиляди години. При никакви условия на околната среда кристалната им структура не се разрушава, притежавайки висока сорбционна (поглъщаща) способност. А уникалната им кристална решетка съдържа всички елементи на Менделеевата таблица. Именно тук става разбираемо желанието на животните към минералното меню, необходимо за изчистване на организма и пъддържане на нивото от микроелементи, нужно за нормалната им жизнена дейност. В България, в Източните Родопи са открити най-качествените Зеолити в света, като запасите са впечатляващи. Тези залежи са били предмет на дългогодишни изследвания в БАН (проф.П.Благоева и др.), като е доказано категорично, че нямат никакъв канцерогенен ефект. Напротив – отчетени са единствено положителни въздействия върху организма. Самият минерал не е токсичен, не се всмуква от стомашно-чревния тракт, както при еднократно, така и при повторно използване. Няма дразнещо или алергично действие. Важно е да се знае, че в производствения процес не се използват никакви химични вещества и консерванти, т.е. това е 100 % природен био продукт. 

0
Твоята количка